Такий головний висновок після завершення вчорашніх комплексно-тактичних навчань Сухопутних військ за участі танкових підрозділів, авіації та артилерії зробив Голова Верховної Ради, в. о. Президента України Олександр Турчинов. «Враховуючи те, що Росія ввела свої війська на територію Автономної Республіки Крим та сконцентрувала свої підрозділи на північному, східному і південному кордоні нашої країни, Збройні Сили України переведені у повну бойову готовність», — заявив він. У зв’язку з цим 3 березня розпочалися навчання Збройних Сил України по всій території нашої держави, мета яких — перевірити їхню бойову готовність.
«Сьогодні на Гончарівському полігоні відпрацьовувалася взаємодія підрозділів різних родів військ для проведення активної оборони та переходу в наступ», — повідомив в. о. Президента. До того ж він зазначив, що «це була не показуха, а реальні навчання, під час яких одночасно взаємодію між собою відпрацьовували танкові та аеромобільні війська, артилерія та інші бойові підрозділи».
«Незважаючи на те, що впродовж останніх чотирьох років пробували системно знищити нашу армію, вона існує, вона працює, і готова боронити та захищати територію України», — наголосив він. А зі спілкування із солдатами та офіцерами 
О. Турчинов зробив висновок про високий бойовий дух армії. «Вони відчувають свою відповідальність перед українським народом, і це відчуття зміцнює наші Збройні Сили», — переконаний він.
Окрему подяку в. о. Президента висловив на адресу солдатів, сержантів та офіцерів, які гідно несуть військову службу на території Автономної Республіки Крим. Такий само настрій мають і громадяни-патріоти України. «Це настрій захищати Україну, — настрій не допустити ворога на територію нашої держави», — підкреслив 
О. Турчинов. Тож і не дивно, що сьогодні вже десятки тисяч громадян добровільно зголосилися прийти до військкоматів, щоб записатися до Збройних Сил України. А ті, хто не може служити в армії, намагаються допомагати нашим Збройним Силам усім, чим тільки можуть. Саме це є підтвердженням, що наша країна гідно пройде через нинішні складні випробування та вийде із них ще сильнішою. 
О. Турчинов також повідомив, що найближчим часом буде відкрито спеціальні позабюджетні рахунки, і громадяни зможуть фінансово допомогти Збройним Силам та новостворюваній Національній гвардії. Крім того, досягнуто домовленості із мобільними операторами, які нададуть громадянам можливість перераховувати кошти через смс. «Усі, хто має бажання підтримати Збройні Сили України та новостворювану Національну гвардію, матимуть змогу це зробити», — сказав О. Турчинов. Бо хоч Кабінет Міністрів мобілізовує всі наявні ресурси для забезпечення нашої армії, проте нам ще є над чим працювати, щоб вона могла дати гідну відсіч будь-якому агресорові.
Фото Анастасії  СИРОТКІНОЇ.