Бойовики на Донбасі продовжують порушувати Мінські домовленості і активізували важку техніку та розвідку. За інформацією прес-центру АТО, за останню добу (станом на 19.08) з артилерії окупанти гатили по позиціях у Троїцькому, Семигір’ї, Луганському та Ленінському. На ділянці Торецьк—Авдіївка терористи лупили з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького — танк.


Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (район дислокації -маріупольський напрямок): «Ситуація складна, однак контрольована. Бойовики штурмують наш опорний пункт постійно. Вночі підійшла впритул ворожа диверсійна група — метрів на 50. Ми відкрили шквальний вогонь. Вони відступили. А вже через хвилин 15 почався артилерійський обстріл — працювали САУ. 152-й калібр тут не дивина. На фронті ми уже понад рік. За цей час тактика ворога змінилася. Про це свідчить і щільність вогню, і маскування. Зараз місцевих сепарів там уже немає. Кадрові військові і найманці з РФ. Вони постійно проводять ротацію, на передову стягнули багато важкої техніки. Схоже, прориватимуть лінію фронту. Хотілося б помилятися, однак дані розвідки підтверджують це».


За інформацією начальника поліції Донецької області В’ячеслава Аброськіна, протягом останньої доби терористи обстрілювали і мирне населення в Мар’їнці. «Бойовики розстріляли центр міста — район проспект Дружби. Через влучання снаряда загорівся будинок біля школи №2. Оглянути пошкодження поки що не є можливим. Група поліції готується на виїзд, при першій нагоді правоохоронці прибудуть на місце обстрілу», — повідомив він.