День народження держави для кожного з нас — важлива дата. Цього року Україні — 25! КО «Київзеленбуд» вирішило з нагоди свята подарувати цілу виставку квітів. Квітковий фестиваль триватиме під гаслом «Гордість твоя, Україно!». Адже головною гордістю держави є її громадяни. «Протягом багатьох років ми доводили, що наша земля — це єдина і незалежна країна, країна, де живуть талановиті, працьовиті та сильні духом українці. Українці, які боронять цілісність нашої держави та прославляють її на весь світ», — пояснили задум організатори.

 

 

 

Відкриття виставки відбулося вчора. Десять патріотичних композицій від усіх районів столиці сплелися у квітучу картину нашої гордості. Інсталяції присвячені видатним українцям, які своїми досягненнями та творчими здобутками прославили Україну. Серед них О. Довженко, М. Лисенко, М. Приймаченко, М. Амосов, Л. Костенко, С. Корольов, Є. Патон та інші. Композиції виконані з майже 300 тисяч квітів, серед яких бегонії, альтернантери, колеуси, цинерарії тощо, загальною площею понад 2 000 кв. м. Доповнюють інсталяції 3-D конструкції заввишки до 4 метрів. Організатори обіцяють, що найбільше здивує дизайнерське розкриття кожної особистості, яким присвячені композиції.


Виставка квітів «Гордість твоя, Україно» триватиме з 19 серпня по 18 вересня. Протягом цього періоду щосуботи у зеленому кінотеатрі просто неба, що на Співочому полі, транслюватимуть документальні фільми про талановитих українців.


Виставки квітів на Співочому полі є традиційним святковим дійством, які протягом 61 року милують око киян та гостей столиці. Всі композиції виконуються за авторським макетом дизайнерів районних КП УЗН та втілюються у життя сотнями зеленбудівців, які вкладають у них душу та любов до рідного міста. Це підтверджує єдність та завзятість усього Комунального об’єднання на шляху до створення комфортного та квітучого паркового простору столиці України, повідомили організатори.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.