Про це під час брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони повідомив заступник директора — начальник відділу Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони Олександр Щербінін.


«Ухвалено низку спільних важливих рішень щодо формату і перспектив військово-релігійних відносин, окреслено їх кінцеву мету — поетапне запровадження у Збройних Силах України інституту військового духовенства (капеланства)», — повідомив він.


О. Щербінін нагадав також, що в липні 2014 року уряд ухвалив рішення про запровадження служби військового духовенства у Збройних Силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі. На виконання цього рішення видано наказ Міноборони від 27 січня 2015 року № 40 «Про затвердження Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних Силах України». До того ж за поданням ради у справах душпастирської опіки при Міноборони затверджено Концепцію душпастирської опіки у Збройних Силах України, яка є перехідним документом від нештатної душпастирської опіки до повноцінного інституту військового духовенства.