Президент Петро Порошенко вчора здійснив робочий візит до Харкова. Глава держави взяв участь у відкритті нової станції метро із символічною назвою «Перемога». Ця подія приурочена до Дня міста, який відзначатимуть 23 серпня.


«Дуже важливо, що сьогоднішні свята поєднують незалежність і перемогу. І перемогу ми нині розглядаємо не лише як здобуток у Другій світовій війні, а й перемогу, яка як повітря потрібна Україні. Визволення України від агресора і війни, встановлення миру. А ще більш важливо те, що під час війни ми, українці, зібрали в собі сили і можливості відновлювати економіку, запускати нові заводи і фабрики», — сказав П. Порошенко.


Глава держави зауважив також, що добудова метро стала можливою завдяки «запуску реальної програми децентралізації»: «Бюджетна децентралізація вже відбулася, і ми за два роки вдвічі збільшили місцевий бюджет.

Ніколи не було такого, в тому числі на Харківщині, щоби бюджет розвитку значно перевищував два мільярди гривень — і щоб ці кошти були в розпорядженні територіальних громад».


За словами Президента, це позначилося не тільки на метро: «10 років харків’яни чекали, коли буде запущено Органну залу обласної філармонії... І сьогодні, думаю, що матиму велику насолоду послухати музику в новому Органному залі й запросити харків’ян, киян, одеситів, львів’ян та іноземних туристів для того, щоб вони почули, можливо, найкращий органний зал у Європі».


Водночас він зауважив, що будівництво метро в Харкові має бути продовжено, а для того, щоб активізувати цей процес, потрібно працювати з міжнародними фінансовими інституціями.


Торкнувшись теми міжнародної співпраці, Президент висловив упевненість, що найближчим часом наша країна отримає безвізовий режим і фінансову допомогу від ЄС. «Лічені тижні залишились до того, коли відкриє безвізові двері об’єднана Європа для України. Переконаний, найближчим часом ми матимемо потужну фінансову подушку для реформ у вигляді траншу Євросоюзу. І я впевнений в тому, що і перемога буде за нами, за об’єднаною сильною Україною», — сказав Петро Порошенко.