Останню добу (станом на 22.08) там було найгарячіше. За даними прес-центру АТО, окупанти застосували заборонену зброю і в районі Тошківки на Луганщині. На півдні під потужним вогнем опинилися Новотроїцьке та Широкине. Під обстріл потрапило також село Солодке у Мар’їнському районі, зруйновано кілька приватних будинків. Загалом ворог понад 50 разів обстріляв позиції наших військових.

 

«Досить активно нині ворог використовує бронетехніку, особливо на донецькому і маріупольському напрямках. І по всій лінії фронту тривають активні обстріли з гранатометів і мінометів калібром 120 мм та 82 мм», — повідомила вчора ЗМІ речник прес-центру АТО Ірина Баранова.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Російські найманці б’ють із мінометів 120-го калібру. Міни падають щохвилини. Учора обстріл почався приблизно о 9 годині вечора. Лише під ранок стало спокійніше. Часто доходить і до стрілянини. Але на автоматні та кулеметні черги ми вже не звертаємо уваги. Чекаємо 24 числа, за інформацією нашої розвідки, можливі провокації. Орки пригнали багато важкої техніки. Вони полюбляють спочатку нас полити свинцем, а потім і своїх вояків, які стоять у житлових районах Донецька. Більше додати нічого. Хлопці всі в строю, готові дати відсіч ворогу».


Боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — маріупольський напрямок): «Ситуація складна. Майже щодня розриваються снаряди, міни та гранати. Останнім часом бойовики почали обстрілювати житловий сектор. Основна мета — залякати місцеве населення. Дісталося днями населеному пункту Чермалик. Бомбили орки снарядами калібру 122 міліметри. Хаотичний обстріл. Є руйнування житлових будинків. Тривожні настрої напередодні свята. Бойовики поширюють інформацію про «великий наступ». Однак ми готові до цього — чистимо зброю».


За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, бойовики маскують озброєння, намагаючись приховати його від ОБСЄ. «Водночас українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії про наявність у російських найманців танків та великокаліберних артилерійських систем у районах Калинівки, Донецька, Лукового та Октября, — повідомили в прес-службі силового відомства.