Євген ПАРАМОНОВ, перший заступник військового прокурора Західного регіону України, полковник юстиції:

 


— Утвердження незалежності України в серпні 1991 року стало найзначнішою перемогою українського народу. Ця подія суттєво змінила не тільки нас самих, а й ставлення світової спільноти до нашого народу. Право на незалежність після цього стало для нас навіть не привілеєм, а обов’язком. Він прописаний в нашому генетичному коді — завжди обстоювати права і свободи людини і громадянина, гарантовані Конституцією України.


Спершу це прагнення незалежності жевріло в наших серцях з малих літ, коли в шкільні роки, читаючи народну творчість, натикалися на рядки «Зажурилась Україна, що ніде прожити». Тож 25 років тому, після багатолітнього поневолення, таки скористалися своїм правом на самовизначення і продовжили тисячолітню традицію з державотворення України.


Навіть зараз, у цю мить, сини України за сотні кілометрів від рідного дому і під щохвилинні ворожі обстріли, а також решта громадян на місцях гідно продовжують славні традиції наших батьків. Утверджують ще молоду, але вже квітучу, незалежну українську державу.


Стаття 1 Конституції України визначає, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Сміливо можна стверджувати, що це наш стан душі й постійна готовність до забезпечення миру і сталого розвитку будь-якого куточка вільної та незалежної України.