Учора Голова Верховної Ради Андрій Парубій взяв участь у Дванадцятій нараді керівників закордонних дипломатичних установ України. Під час зустрічі йшлося, зокрема, про Мінські домовленості та дипломатичні шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі. (Подробиці зустрічі — у наступному номері).

 


***


Перед цим Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко взяла участь у пленарному засіданні ІІІ в рамках Дванадцятої наради керівників закордонних дипломатичних установ України, що відбулася вчора у приміщенні Дипломатичної академії в Києві. Зустріч було присвячено мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та в Криму.


«Ми змогли донести нашим колегам-дипломатам інформацію, як саме відбуваються зустрічі у «мінському форматі» та як Україна бачить послідовність виконання Мінських домовленостей, — повідомила Ірина Геращенко журналістам по завершенні зустрічі. — А також звернули їхню увагу на загострення ситуації в Криму».


Перший заступник Голови Верховної Ради зазначила, що інформаційна підтримка посольств провідних країн—партнерів нашої держави є надзвичайно важливою, особливо за умови загострення ситуації на кордоні. Україна наполягає на політико-дипломатичному врегулюванні конфлікту на Донбасі та на виконанні Мінських угод російською стороною, нагадала вона. Нашим партнерам потрібно доносити факти: повідомляти і про щоденні порушення режиму тиші в зоні АТО, і про втрати як серед військових, так і серед цивільного населення, переконана Ірина Геращенко. «Особливу увагу ми приділили питанню звільнення заручників», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.