У круглій залі Полтавського поштамту відбулася церемонія спецпогашення оригінальної марки, присвяченої 25-річчю Незалежності нашої держави. Тут також презентували і художній конверт, випущений до цієї визначної дати (дизайн Ольги Верменич).

 

Однак спершу ведучий урочистостей доцент кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Короленка Гліб Кудряшов розкрив конверт із символічним "посланням", датованим 24 серпня 1991 року. А потім запечатав і вкинув у поштову скриньку такий само конверт зі зверненням до нащадків. У ньому йдеться про необхідність збереження та примноження того безцінного спадку, який одержали сучасники від попередніх поколінь.

 

На цьому наголошували також голова ОДА Валерій Головко, керівник Полтавської дирекції "Укрпошти" Олександр Мазур і ровесник нашої Незалежності полтавець Сергій Педько, який народився саме 24 серпня 1991 року. Останній, за його словами, сьогодні займається родинним автомобільним бізнесом. Тож господарі ошатної зали подарували іменинникові... автомобілі, зображені на поштових марках. Зрештою, Олександр Мазур, Сергій Педько та Валерій Головко (на знімку зліва направо) церемонію спецпогашення марки виконували разом. Після її завершення кращі поштовики області одержали відомчі нагороди.

 

Протягом двох днів такі само урочисті церемонії відбулися у п'ятнадцяти обласних центрах і місті Слов'янськ.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України