У відділенні поліції, що у райцентрі Млинів на Рівненщині, майстер-клас дав всесвітньо відомий фахівець східних єдиноборств 65-річний Лі Сай Ба -- уродженець Малайзії, громадянин Нідерландів.

 

На знімку:

 

майстер східних єдиноборств Лі Сай Ба
з млинівськими поліцейськими

 

Спочатку він ознайомився з рівнем підготовки українських правоохоронців, а потім відбувся бенефіс містера Лі. Суть стилю бойового мистецтва, яким він володіє, -- поєднання енергії, швидкості і сили. Гранд-майстер наочно демонстрував прийоми. І робив це так майстерно, що складалося враження, ніби для Лі бойове єдиноборство -- навіть не мистецтво, а щось вище -- на рівні духу, думки, підсвідомості.

 

Побачене додало певних імпульсів млинівським правоохоронцям шліфувати навички рукопашного бою, адже цей процес нескінченний. До того ж семінар такого сенсея -- неабиякий внесок у боротьбу зі злочинністю та правопорушеннями.

 

Після занять поліцейські спілкувалися із зарубіжним гостем. В Україні він не вперше -- чотири роки тому приїздив зі своїм товаришем Генрі Біренсом, який в Україні мешкає більше десяти літ. У Голландії Лі проживає 43 роки, а народився в Малайзії. Виховувався в Шаоліні -- буддистському монастирі в Китаї, де щиро тренувався. У 18 років потрапив до Німеччини, там вперше провів бій із суперником, набагато вищим і важчим за себе, якого переконливо здолав.

 

Талант Лі Сай Ба помітили і запропонували готувати спецпідрозділи з боротьби із терористами. Він доклав свого хисту в підготовку суперменів в Ізраїлі, Франції, Німеччині, Голландії -- усього в тридцяти переважно європейських країнах. Крім того, тренував охорону принців Об'єднаних Арабських Еміратів. Як правило, Лі навчає прийомів, якими повністю нейтралізують опонентів. Також він опікується двадцятьма школами східних єдиноборств у світі, де культивують його стиль "Yi xin tao".

 

До речі, майстер-класи -- спосіб гранд-майстра підтримати українців у той час, коли на сході їхньої держави триває неоголошена війна. Подейкують, що година його занять вартує 800 доларів США, а млинівські поліцейські черпали майстерність, мудрість і тонкощі мистецтва східного єдиноборства безоплатно.

 

Віталій ТАРАСЮК.

Фото автора.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України