Як відомо, 5 вересня національна збірна України стартує у відбірному циклі до ЧС-2018. На НСК «Олімпійський» у Києві вона прийматиме команду Ісландії.


Наставник цієї збірної Геймір Гадльгрімссон викликав на київський поєдинок 23 футболістів.


Воротарі — Ганнес Галльдоурссон («Рандерс», Данія), Егмундер Крістінссон («Гаммарбю», Швеція), Інгвар Йонссон («Сандефьорд», Норвегія).


Оборонці — Біркір Севарссон («Гаммарбю»), Рагнар Сігурдссон («Краснодар», РФ), Карі Арнасон («Мальме», Швеція), Арі Скуласон, Сверрір Інгасон (обидва — «Локерен», Бельгія), Гаукур Гауксон (АІК, Швеція), Гердур Магнуссон («Брістоль Сіті», Англія), Гольмар Ейольфссон («Русенборг», Норвегія).


Півоборонці — Еміль Гальфрдессон («Удінезе», Італія), Арон Гунарссон («Кардіфф Сіті», Вельс), Біркір Б’ярнасон («Базель», Швейцарія), Йоганн Гудмундссон («Бернлі», Англія), Гільфі Сігурдссон («Суонсі», Вельс), Теодор Б’ярнасон («Оргус», Данія), Рунар Сігурьонссон («Грассхоппер», Швейцарія), Арнор Траустасон («Рапід», Австрія).


Нападники — Колбейн Сігторссон («Нант», Швейцарія), Альфред Фіннбогассон («Аугсбург», Німеччина), Йон Бедварссон («Вулвергемптон», Англія), Відар К’яртанссон («Мальме»).


Нагадаємо, що ісландці, як і наша команда, виступали в фінальному турнірі Євро-2016. Але їхні здобутки значно кращі. Наші програли всі поєдинки в групі і під щитом повернулися додому.


Ісландія успішно подолала стартовий раунд. Вона з однаковими рахунками (1:1) зіграла з майбутнім чемпіоном Португалією і сильною Угорщиною, виграла в Австрії — 2:1. У 1/8 наш майбутній суперник виграв у Англії — 2:1. І лише в чвертьфіналі в Сан-Дені ісландська казка завершилася. В гострій боротьбі команда з Півночі поступилася господарям турніру французам — 2:5. Ісландську збірну справедливо назвали одним із відкриттів змагань у Франції влітку нинішнього року.


На жаль, поєдинок Україна — Ісландія відбудеться без глядачів. Таке покарання для нас за погану поведінку вболівальників.

 

Сборная Исландии — коллектив сплоченный и опасный.

 

На знімку: один із найкращих та найдосвідченіших виконавців у складі наших суперників — 32-річний воротар Ганнес Галльдоурссон.


Фото uefa.com.