25-річчя Незалежності України на Рівненщині святкували з розмахом. Напередодні у Рівненському драмтеатрі відбулись урочисті збори з нагоди цієї дати. На них голова ОДА Олексій Муляренко ювілейну медаль "25 років Незалежності України" вручив активістці Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка Євгенії Гладуновій та заступнику директора з наукової роботи ДП "Рівненська старовина" ДП "Науково-дослідний центр "Охоронна археологічна служба України" Інституту археології НАНУ Богдану Прищепі.

 

Серед нагороджених Почесною грамотою Рівненської ОДА -- начальник виробничого підрозділу "Ремонтне вагонне депо Здолбунів" Йосип Гаврищак, учасник АТО Віктор Петрушин, лікар-хірург Здолбунівської ЦРЛ Віталій Площанський, керівник відділу роботи із зверненнями Рівненської ОДА Валентина Горецька, завідувач кафедри методики викладання і культури української мови Рівненського державного гуманітарного університету Наталія Шульжук.

 

Насиченою була і святкова програма 24 серпня. У Рівному почали з покладання квітів до пам'ятного знаку "Загиблим за Україну", а також до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО земляків. А біля пам'ятника Т. Шевченку відбувся спільний молебень за Україну. Неподалік увагу рівнян привернула експозиція фотографій героїв АТО із Рівненщини, які загинули на сході України. Присутні змогли не тільки побачити двадцять фото, а й ознайомитися з історією життя та смерті кожного земляка.

 

Не обійшлося цього дня і без флешмобів, співання Гімну, виставок, концертів.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України