Щонайменше 247 людей загинули в результаті землетрусу в ніч на середу, 24 серпня, в центральній Італії. Сотні людей поранено, багато — досі під завалами, повідомляє Assocіated Press. Найбільше від підземних поштовхів магнітудою 6,2 бала постраждала провінція Лаціо, зокрема, міста Аккумолі, Аматріче, Посту і Аркуата-дель-Тронто, популярні серед туристів в Італії. Землетрус відчували також у Римі.


Рятувальні роботи тривають, кількість жертв може зрости. За повідомленням вітчизняного МЗС, українців серед загиблих в Італії немає.


У місті Аматріче, яке постраждало найбільше, не ушкодженими лишилися всього кілька будинків. Решта лежать у руїнах. На місцевому стадіоні розгорнули мобільний медичний центр та тимчасовий притулок. Зазначимо, що Національний резервний фонд Італії вже виділив для постраждалих 234 мільйони євро.


За інформацією The Guardіan, у ніч проти четверга у центральній частині Італії стався ще один землетрус магнітудою 4,7 бала. Епіцентр знаходився за 100 кілометрів на північний схід від Рима. Наразі даних про загиблих або поранених не надходило.


Не менш потужний землетрус стався днями і в М’янмі: постраждало стародавнє місто Паган, популярне серед туристів, передає ВВС. За попередніми даними, три особи загинули. В самому місті пошкоджено 68 стародавніх храмів.


Підземні поштовхи меншої сили зафіксували також у столиці Бангладеш, Дацці (щонайменше 20 людей дістали поранення), в таїландському Бангкоку та індійській Калькутті.


За матеріалами ЗМІ підготувала Юлія КІНЗЕРСЬКА.