На Тернопільщині чоловік влаштував криваву стрілянину з рушниці. У понеділок ввечері мешканець Бабинців Борщівського району застрелив одного і поранив іншого поліцейського. Потім забарикадувався в будинку. Під час штурму наступного дня вбив ще одного працівника поліції.

 

22 серпня до правоохоронців звернулися жителі Бабинців: їх сусід стріляв з мисливської рушниці. Кажуть, що був цей раніше судимий 45-річний чоловік сильно п'яний. Він нещодавно повернувся із заробітків із Польщі, приревнував дружину, застрелив її та забарикадувався в будинку. Правоохоронці змушені були застосувати табельну зброю. Зловмисника було ліквідовано.

 

У поліції повідомили, що під час виконання службових обов'язків загинули 30-річний оперуповноважений Борщівського відділення поліції, майор поліції Олександр Рудик та 31-річний інспектор Борщівського відділення поліції, капітан поліції Андрій Чернятинський. У зв'язку з трагедією в ГУНП в Тернопільській області оголошено день скорботи та приспущено державний прапор на будівлі поліції.

 

23 серпня голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе прибула на Тернопільщину для з'ясування обставин трагедії. Вона назвала розстріл двох поліцейських "чорним днем".

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України