На фестивалі історичних вітрильних суден Brest-2016 у французькому Бресті побувало судно з України — одеський човен «Анна Ярославна». Цей захід проводиться раз на чотири роки. В нинішньому взяли участь понад тисячу вітрильників з різних країн.


«Анна Ярославна» є копією слов’янського човна XІ—XІІ століть і носить ім’я дочки київського князя Ярослава Мудрого, яка стала королевою Франції. До постійного складу екіпажа судна входять 20 осіб із Одеси, Дніпра, Кривого Рогу та інших міст. Зокрема, у команді двоє студентів Національного університету «Одеська морська академія».


У рамках фестивалю наші співвітчизники показали парад в історичних національних костюмах, презентували фотовиставку й роботи одеського скульптора Ігоря Івченка, а також провели низку майстер-класів.


Учасники експедиції відзначили високий інтерес туристів до нашого судна, а також гостинність французів і надання оперативної допомоги у всіх питаннях.


Історичний корабель усе ще перебуває у Франції. Як заявив його капітан Сергій Рябоконь, у найближчих планах — перехід каналом Брест-Нант. На шляху екіпаж продовжить знайомити французів із українською та одеською культурою і візьме участь у найбільшому фестивалі кельтської культури «Інтерселтик».


Вл. інф.