Почався цей святковий день із божественної літургії та подячного молебню за Україну, Рівне та його мешканців у Свято-Покровському соборі та всіх храмах міста, покладання квітів до пам'ятника княгині Марії Рівненської (Несвицької), продовжився церемоніями вручення відзнак "Почесний громадянин міста", "За заслуги перед містом", а також міської премії у галузі народного мистецтва імені Василя Павлюка. Відзнаки Президента України - ювілейні медалі "25 років незалежності України" -- вручили фотохудожнику Олександру ХАРВАТУ (на знімку), директору Рівненської дирекції Українського ДП поштового зв'язку "Укрпошта" Валерію КОЛГАНОВУ, артисту Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Петру ЛІСНІЧУКУ, заступнику міського голови Рівного Олексію ХМИЛЕЦЬКОМУ, головному лікарю обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука Роману ШУСТИКУ.

 

До дня народження міста у Рівному відкрився традиційний, уже п'ятий за ліком, міжнародний фестиваль ковальського мистецтва "Металеве серце України". На нього прибули близько півсотні майстрів з різних куточків України, навіть із зони АТО. Вони вшанували хвилиною мовчання своїх колег-ковалів, які брали участь у попередніх ковальських форумах і не прибули на цьогорічний, бо загинули у зоні АТО.

 

У програмі свята також Міжнародний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation", змагання зі спідвею "Збірна клубів України" -- "Збірна клубів Європи", вулична імпреза "Театр живих скульптур "Галатея", легкоатлетичний пробіг вулицями Рівного, дефіле та плац-концерт духових оркестрів, різноманітні виставки тощо.

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото надано автором.

 

Рівне.

 

Голос України