У місті Горішні Плавні, що на Полтавщині, відбулася урочиста церемонія вшанування спортсменів-земляків, які повернулися з Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

 

На Театральну площу триатлоніст Іван ІВАНОВ, веслувальники Дмитро ЯНЧУК та Павло АЛТУХОВ, а також тренер останніх Микола МАЦАПУРА зайшли крізь живий коридор пошани, який утворили вихованці місцевої дитячо-юнацької спортивної школи (на знімку). Своїх улюбленців "скупали" в аплодисментах сотні містян, які за них уболівали. І хоча олімпійську медаль (бронзову) вдалося вибороти тільки веслувальнику на каное Дмитру Янчуку, присутні на урочистостях керівники області та міста відзначили наполегливість і волю до перемоги всіх згаданих атлетів. Адже, скажімо, Павло Алтухов у вирішальній гонці на каное посів четверте місце.

 

Фото з сайту
Горішньоплавнівської міської ради.

 

Тож, висловивши вдячність спортсменам-землякам, міський голова Дмитро БИКОВ вручив їм ключі від квартир. Водночас він нагадав, що напередодні сесія міськради прийняла рішення виділити кожному з олімпійців із Горішніх Плавнів по 100 тисяч гривень, а їхнім тренерам -- по 50 тис. грн.

 

Призер Олімпіади Дмитро Янчук подякував представникам влади, спонсорам і вболівальникам за вагому матеріальну та моральну підтримку й запевнив усіх у тому, що й надалі прагнутиме показати ще кращі результати. А олімпійський чемпіон із сусіднього Кременчука Володимир КИСЕЛЬОВ побажав спортсменам, щоб через чотири роки в їхніх скарбничках також з'явилися медалі найвищої проби.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України