«Ми не задоволені й не можемо бути задоволеними результатами реалізації Мінських домовленостей», — заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр по завершенні переговорів у «веймарському форматі», що відбулися 28 серпня. У зустрічі також взяли участь глави зовнішньополітичних відомств Франції — Жан-Марк Еро та Польщі — Вітольд Ващиковський.


Глави МЗС ухвалили заяву, в якій ідеться про невдоволення реалізацією Мінських домовленостей, і закликали й далі докладати зусилля для розв’язання конфлікту, повідомляє Euronews.

 

Окрім українського питання, на зустрічі міністри «Веймарського трикутника» також обговорили «Брекзит», зазначивши, що Велика Британія залишиться важливим європейським партнером. Крім того, вони запропонували в майбутньому проводити зустрічі в розширеному складі, зокрема з головами дипломатичних служб країн «Вишеградської четвірки».


Того самого дня канцлер ФРН Ангела Меркель в ефірі телеканала ARD повідомила, що питання про зняття санкцій з Росії може з’явитися в порядку денному Європейського Союзу тільки після виконання Мінських угод.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналіста: «Чи не настав час для скасування санкцій?» канцлер відповіла: «Враховуючи хід реалізації «Мінська», на жаль, ні».

«Важливо працювати над вирішенням конфлікту в Україні.

Реалізація «Мінська» поки залишає бажати кращого», — зазначила політик.