Урочистості з нагоди початку нового навчального року відбулися у тернопільській благодійній організації "Українська родина". Зібрати всіх школяриків (нині у проекті організації задіяно 105 дітей), у невеличкому офісі неможливо, тому керівник організації, кандидат педагогічних наук, кавалер ордена Княгині Ольги Ірина НАЙДУХ і волонтери поїдуть у райони, аби жодна дитина не була обділена увагою. Адже у кожної -- доля непроста. Під крилом "Української родини" -- діти-сироти, інваліди, діти з неблагополучних родин, малозабезпечених, багатодітних. За 21 рік існування благодійної організації вона допомогла вижити сотням родин. Опікуються тут також самотніми старенькими, підтримують воїнів АТО.

 

На знімку:

 

до школи готові --
Ірина НАЙДУХ вручає наплічники першокласникам

 

Проводжати до школи першокласників прийшли їхні батьки, учні та майбутні школярі. Дорослі і малі у вишиванках, дівчатка у віночках. Це вже стало традицією для членів організації, адже тут допомагають не лише матеріально, а й дбають про духовність.

 

Першокласникам вручили наплічники з усім необхідним приладдям, дівчаткам -- шкільну форму, яку прислала Марія МАТВІЙКІВ із Великої Британії, старші діти подарували українські казки, побажали гарно вчитися. Малеча віддячила віршиками, піснями.

 

Подарунки отримали і Анастасія ВОРОНІНА, Василь ЯКОВИШИН, Оленка БУБЕЛЬ, котрі вступили до професійних училищ. Для Насті Вороніної це було не так просто: дівчинка вчилася посередньо, з нею додатково займалася член організації, педагог із півстолітнім стажем Галина БОЙЦЕНЮК. Напутні слова з уст Галини Олександрівни та Ірини Михайлівни Найдух звучали особливо зворушливо. Перший дзвоник дав Назар СТРАМИК. Хлопчик -- інвалід першої групи (ДЦП), довго не міг ходити, навчався у Тернополі в спеціалізованій школі, а в шостий клас піде у звичайну школу у рідному селі Покропивна Козівського району. У цьому велика заслуга його мами, а також "Української родини". За усім дійством з цікавістю спостерігали братики-близнята Назар та Сергійко РАЙТЕРИ, адже наступного року їм до школи. Вони також отримали "Українські казки". А потім усі частувалися смачним печивом, цукерками, фруктами... Якщо свято -- то свято.

 

У наступні дні волонтери "Української родини" повезуть подарунки школярам у райони: наплічники, канцелярське приладдя, книги. Зошити виділило тернопільське підприємство "Школярик", всього отримають їх більше 300 дітей: не лише ті, хто значиться у проекті, а й їхні братики й сестрички. Отримають родини також продуктові набори, миючі засоби. Кошти для цього виділила фундація "Слейд Челд" зі США, з якою вже багато років співпрацює "Українська родина", місцеві спонсори. А ще волонтерки організації вишили п'ятнадцять сорочок, які планують перед Покровою Богоматері вручити захисникам Вітчизни -- Героям АТО.

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

Фото автора.

 

Тернопільська область.

 

Голос України