Прем’єр-міністр Греції назвав Європейський Союз сомнамбулою, що прямує до прірви, — через зацикленість на суворій економії. Таким чином, ЄС створює нерівність між країнами, що входять до нього, — заявив глава уряду Греції.


За його словами, Афіни повністю виконали свою частину зобов’язань перед європейськими кредиторами й зараз очікують вживання специфічних заходів від партнерів, які підуть на поступки їм і зроблять усе, щоб виплата грецького боргу була посильною для народу й країни. Таким він може стати, якщо ЄС дозволить Греції в майбутньому визначати самостійно дефіцит бюджету, що відкриє шлях до відновлення економіки.


Поки керівники ЄС не відреагували на цю заяву Ципраса, зроблену для видання «Ріалнюз». А от греки цілком солідарні із главою уряду й під час різних соціальних опитувань стверджують, що з кожним місяцем стають дедалі біднішими й ледве зводять кінці з кінцями. І їхній терпець за подальшого затягування пасків може просто урватися. Наслідки цього можуть бути непередбачуваними. Багато хто не виключає, що за «Брекзитом» буде й «Грекзит», що може спричинити розпад ЄС. До речі, Москва всіляко підігріває антиєвропейські настрої греків і робить усе, щоб пересварити країни ЄС між собою.