Серед уже понад 290 загиблих унаслідок землетрусу в Центральній Італії принаймні 16 осіб — іноземці, зокрема громадяни Румунії, Великої Британії, Іспанії, Канади та Албанії, передає DW.


МЗС Румунії сповістило про загибель 10 своїх громадян, ще 16 румунів вважаються зниклими безвісти. Серед жертв і троє громадян Великої Британії, громадянка Іспанії. Згодом було підтверджено загибель одного громадянина Канади та 32-річного громадянина Албанії, інформує агенція dpa. Понад 400 постраждалих унаслідок підземних поштовхів залишаються в лікарнях.


Нагадаємо: в ніч на 24 серпня в центрі Італії стався землетрус магнітудою 6,2 бала, і вже майже тиждень там тривають афтершоки. Найближче до епіцентру розміщено містечка Норчі, Аккумолі, Аматріче і Пескара-дель-Тронто. Підземні поштовхи також відчувалися у Римі. Міста, які найбільше потерпіли, зазвичай не є велелюдними, але на час літніх відпусток там було багато туристів. Тому точне число зниклих без вісти досі невідоме. У постраждалих районах влада запровадила надзвичайний стан.


В українському МЗС повідомили, що інформації про постраждалих громадян України внаслідок землетрусу не надходило.