Взаємодію української дипломатії та закордонного українства обговорили учасники круглого столу за участю голови Комітету у закордонних справах Ганни Гопко. Захід відбувся у Києві в рамках Загальних зборів Світового конгресу українців.


Відзначивши внесок діаспори в рішення на підтримку України, ухвалені парламентськими асамблеями Ради Європи, ОБСЄ, НАТО, Ганна Гопко наголосила на важливості продовження спільної роботи для збереження санкцій проти Росії і просування інтересів України на міжнародній арені.


Голова комітету акцентувала увагу на необхідності тісної координації дій дипломатичних представництв України і в цілому МЗС із організаціями закордонних українців.

Пріоритетними напрямами, на яких МЗС і представники діаспори могли б успішно зміцнювати позиції України в світі, Ганна Гопко вважає культурну дипломатію, комунікацію з аналітичними центрами в провідних столицях світу, поширення інформації про Україну.


На думку народної обраниці, українська держава має істотно збільшити фінансування програм співпраці з українцями за кордоном, а також заходів із формування позитивного іміджу України в світі.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.