В українському політикумі чергова сварка. Об’єктом критики нині став народний депутат Сергій Каплін (БПП). Так, народний депутат від «Народного фронту» Сергій Помазанов заявив, що Каплін має бути допитаний у справі злочинів проти Майдану і притягнутий до відповідальності за приналежність до оточення президента-втікача.

 

За його словами, досить подивитися кілька документів. «По-перше, доказову схему з розслідування «Наших грошей» про структуру власності Захарченка, колишнього міністра внутрішніх справ, яке чітко демонструє, що «112 канал» належить до його бізнес-імперії. Поряд з назвою цього каналу в схемі значиться прізвище Андрія Подщипкова», — розповів Андрій Помазанов.


«До недавнього часу Подщипков значився кінцевим вигодоотримувачем у власності «112 каналу». На сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення досі вказано, що кінцевим бенефіціаром є саме він. Щоправда, нещодавно канал змінив структуру власності. Очевидно, зроблено це було якраз для того, щоб приховати зв’язки з представниками режиму Януковича», — зазначив депутат.


Водночас він додав, що Подщипков є помічником Сергія Капліна та його заступником у «Партії простих людей». «Коло замкнулося», — наголосив депутат.


На думку парламентарія, остаточно стало зрозуміло, хто такий Каплін з викритої журналістами переписки російської пропагандистки Столярової, яка працювала на «Інтері». На переконання С. Помазанова, «очевидні зв’язки Капліна із Захарченком і Столяровою мають стати предметом для розслідування Службою безпеки України».


Крім того, він повідомив, що фракція, звертатиметься до Генеральної прокуратури з вимогою викликати Капліна на допит у справі розстрілів на Майдані. «Необхідно з’ясувати ступінь його обізнаності і причетності до злочинів Захарченка...», — заявив народний депутат.


Як то кажуть, олії у вогонь додала й нещодавно зареєстрована Капліним постанова про відставку Арсена Авакова з посади глави МВС. Підстава для того, на думку депутата, провалена реформа поліції.


Подібні ж випади з боку колег по парламенту С. Каплін вважає «чистою заказухою». «Уже місяць «Народний фронт» витрачає мільйони на джинсу проти нас. Нині опубліковано вже 19 статей з одинаковим текстом. Чиста заказуха. Жаль, що все продається і купується», — наголосив він.


«Сьогодні спекулюють на невідворотності перевиборів парламенту через розвал коаліції, в разі, якщо Авакова відправлять у відставку... Перевибори, на моє глибоке переконання, не найгірший сценарій для країни. Сьогодні перезавантаження влади, участь у виборах молодих партії і політиків, оновлення, свіжа кров у парламенті — це тільки виграш для держави...», — йдеться у Фейсбуці С. Капліна.