Народний депутат Андрій Гальченко (Опозиційний блок) (на знімку) привітав ветерана Другої світової війни криворожанина Рудика Андрія Яковича з 90-річним ювілеєм. Поздоровити ветерана прийшли також керівники Довгинцівського району та представники ветеранської організації.

 


Андрій Якович був призваний на війну в 1944-му, але за один рік його батькам два рази приходила похоронка. Перший раз вони отримали її, коли танк, за яким солдат був документально закріплений, знищили фашисти. Другий — після важкого поранення в голову на полі бою, коли боєць дивом залишився живий.


«Після війни життя мені було дароване Богом не просто так, тому я намагаюся бути корисним людям. На своєму гаражі, біля багатоповерхового будинку, змайстрував теплицю і вирощую там овочі, намагаюся займатися благоустроєм мікрорайону», — сказав Андрій Якович.


З Андрієм Гальченком ветеран познайомився навесні 2016 року, коли в сквері ім. Гутовського відбувалася весняна толока. Під час особистого спілкування він звернувся до народного депутата з проханням допомогти зробити в сквері місце відпочинку для людей похилого віку. До 9 Травня його прохання було виконано, і в сквері з’явилася нова альтанка.


«Андрій Якович підійшов до мене на суботнику і сказав, щоб йому теж дали пензлики і фарби, бо хоче нам допомогти. Коли я дізнався, скільки людині років, тоді йому було ще 89, мене це дуже здивувало. Попри спеку, він пофарбував разом із нами лавки, після чого ми обговорили благоустрій скверу для жителів мікрорайону. Такі люди подають нам приклад, як потрібно любити життя і ставитися до праці. І незважаючи ні на що, ми зберігатимемо правдиву пам’ять про подвиг ветеранів Другої світової і допомагати їм», — наголосив Андрій Гальченко.


Фото з сайту opposition.org.ua