Півоборонець «Севільї» і збірної України Євген Коноплянка (на знімку) офіційно став гравцем німецького «Шальке-04», повідомив офіційний сайт рурського клубу.


Як повідомлялося раніше, Коноплянка залишив розташування національної збірної й вирушив до Гельзенкіргена на перемовини. У підсумку він на правах оренди перейшов до «Шальке-04». У цьому колективі (відповідно до контракту) 26-річний українець гратиме до 30 червня 2017 року із правом викупу. Якщо таке бажання виникне, то німецький клуб зобов’язаний буде заплатити за Євгена 15,2 мільйона євро.


В інтерв’ю прес-службі «Шальке-04» Коноплянка поділився своїми враженнями:


«Добре грати в клубі, в якого такі чудові вболівальники і відмінний стадіон. Сподіваюся одержати досить ігрового часу, щоб допомогти моїй новій команді досягти поставленої мети».


Тренер «Шальке-04» Маркус Вайнцирль, а також спортивний директор клубу Крістіан Гайдель прокоментували оренду українця:


«Ми раді підписати такого швидкого й небезпечного півоборонця, який може зіграти на обох флангах. А ще Коноплянка є дуже досвідченим гравцем, який зі своєю збірною та попередніми клубами регулярно виступав на міжнародній арені. Ми вже давно спостерігали за ним і дуже раді, що цей перехід відбувся».


Залишається сподіватися, що Євген знайде спільну мову зі своїм новим наставником, 41-річним Маркусом Вайнцирлем, у минулому оборонцем мюнхенської «Баварії». До речі, команду з Гельзенкіргена він очолив нинішнього року.


Коноплянка гратиме під 11-м номером. Про це стало відомо зі світлини, яка з’явилася на сайті клубу. Цікаво, що ще за кілька годин до підписання контракту в клубному магазині почали продаж футболок із прізвищем новачка.


І насамкінець, Коноплянка — не перший дніпровець у «Шальке-04». У сезонах 1989—1991 за цей клуб виступав олімпійський чемпіон Володимир Лютий.


Фото Schalke04.de