Через недотримання бойовиками взятих на себе зобов’язань з припинення вогню з 12-ї години ночі 31 серпня українська сторона ініціювала екстрену відеоконференцію Тристоронньої контактної групи. Як написала в себе на сторінці у Фейсбуку прес-секретар представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дар’я Оліфер, скайп-зустріч планується провести сьогодні, 1 вересня. Нагадаємо, що 26 серпня в столиці Білорусі на зустрічі координаторів з урегулювання конфлікту на Донбасі за участю представників «ЛНР» і «ДНР» було досягнуто домовленості про повний і безстроковий режим тиші на Донбасі.

 

Однак, як заявив в ефірі одного з телеканалів керівник прес-центру штабу АТО В’ячеслав Петровський, за даними на ранок 31 серпня бойовики продовжують обстрілювати українські позиції. Тоді як наша сторона повністю дотримується «тиші».


Усього ж за добу (станом на 31.08), за даними прес-центру штабу АТО, російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Зафіксовано 24 випадки порушення режиму тиші на донецькому, 25 — на маріупольському й 26 — на луганському напрямках. На щастя, як заявив на брифінгу спікер адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, цього дня не загинув жоден український військовий, але один боєць ЗСУ все-таки дістав поранення.


Плюс до всього, у ході своїх обстрілів терористи продовжують активно використовувати заборонені Мінськими домовленостями великокаліберні види озброєння.


— Усі ці випадки порушення режиму припинення вогню українська сторона ретельно задокументувала й передала представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, — запевнив прес-офіцер української сторони спільного центру з координації й контролю ОБСЄ Вадим Бакай.