Китайська текстильна компанія "YUYUE Home textile co. Ltd" вже у цьому році збирається розпочати будівництво заводу з переробки льону на Рівненщині.

 

Як розповів президент компанії Лін Юксінг, вони вже визначилися з ділянкою для підприємства -- це Костянтинівська сільрада Сарненського району. Місцева влада запропонувала їм площі для будівництва заводу, а також ділянку для посіву та обробки льону. Загалом планується залучити майже 30 тисяч гектарів землі.

 

Загальний обсяг інвестицій становитиме 20 мільйонів доларів. Термін реалізації проекту -- п'ять років. За цей час інвестори планують налагодити увесь цикл виробництва: від вирощування до переробки льону. Після завершення будівництва на підприємстві створять близько тисячі робочих місць, на 90 відсотків із яких приймуть місцевих мешканців.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

**

 

ТИМ ЧАСОМ

 

Разом з кукурудзою вирощували елітні сорти конопель

 

Плантацію сортових наркотичних конопель у Гощанському районі на Рівненщині  ліквідувала Служба безпеки України. Зловмисники вирощували коноплі елітного сорту під прикриттям ведення фермерського господарства на полі з посівами кукурудзи. Вилучено та знищено 350 двометрових кущів наркомістких рослин, готових до обробки. Загальна вартість виготовленого з них наркотику на "чорному ринку" становила б щонайменше 200 тисяч гривень. Як повідомила прес-група УСБУ в області, відкрито кримінальне провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до незаконного посіву та вирощування конопель.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівненська область.

 

Голос України