Спеціалізована прокуратура по боротьбі з тероризмом і організованою злочинністю Стамбула видала ордери на арешт ще 35 журналістів, підозрюваних у зв’язках з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом. 


Суд ухвалив рішення про утримання їх під вартою, повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu Agency. Арешти було проведено в Стамбулі, Анкарі та Ізмірі. 18 журналістам, котрі потрапили в списки для затримання, вдалося виїхати за кордон, ще 8 — у розшуку. А загалом за ґратами, крім нових 35 заарештованих, уже перебувають близько 80 редакторів, оглядачів і репортерів, а також 27 розповсюджувачів друкованих видань.


Синдикат журналістів Туреччини виступив із протестною заявою, у якій привертається увага влади до грубого порушення закону під час арештів десятків співробітників газет, радіо й телебачення — без доказів їхньої провини й без постанов судів на місцях. Поки що влада не відреагувала на цю заяву.


Утім, у Туреччині після невдалої спроби перевороту переслідують не тільки журналістів, а й військових, поліцейських, суддів, викладачів. У вівторок турецький суддя разом із групою біженців висадився на грецькому острові Хіос і попросив політичного притулку. Поки що він постав перед місцевим судом за нелегальний в’їзд у країну. Грецький колега все-таки пообіцяв переправити втікача в Афіни, де він може швидше подати офіційне прохання про політичний притулок через свавілля на батьківщині.