На Тернопільщині 58-річний чоловік хотів застрелити на два роки старшу за себе сусідку. До правоохоронців із заявою звернулася 60-річна жителька села Сураж Шумського району. Жінка повідомила, що під час сварки сусід погрожував їй фізичною розправою, тримаючи в руках мисливську рушницю.

 

Слідчо-оперативна група, прибувши на місце події, застала сусіда заявниці у нетверезому стані. Щоправда, рушниці при чоловікові не було.

 

Останній не заперечував, що має у власності зброю, навіть усі дозвільні документи на неї показав. Він запевнив, що з сусідкою сварився, але без рушниці.

 

Аби не допустити протиправного, правоохоронці тимчасово вилучили у чоловіка зброю, набої та дозвільні документи. Проводиться досудове розслідування, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

 

Нещасний випадок зі зброєю трапився і у тернопільському парку імені Т. Шевченка. В одній з палаток з тиром 28-річний чоловік вирішив постріляти з пневматичної рушниці. Проте невідомим чином постріл знайшов мішень поза тиром і влучив у руку 55-річному чоловікові. Як з'ясувалося, за збігом обставин у тирі стріляв сусід потерпілого, з села Байківці Тернопільського району.

 

На щастя, травма виявилась незначною -- потерпілий по медичну допомогу не звертався. Проте тепер правоохоронці перевіряють власника тиру на дотримання правил безпеки. Дозвільні документи на розміщення такої палатки він має. Пневматичну зброю вилучили для проведення експертизи.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України