Упродовж 22—30 серпня Україна вперше приймала чемпіонат світу із ракетомодельного спорту. Змагання відбувалися на льотному полі в селі Великий Дорошів Жовківського району Львівщини.

 

Чемпіонат зібрав понад три сотні учасників із 19 країн (Білорусі, Болгарії, Канади, Китаю, Чехії, Естонії, Румунії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Сербії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Великобританії, України, США) та декілька тисяч глядачів.


Збірна України здобула 12 медалей і в загальному медальному заліку стала абсолютним чемпіоном світу. Як повідомляють у прес-службі Львівської облдержадміністрації, на другому місці опинилася збірна команда Болгарії, на третьому — ракетомоделісти збірної США. В особистому заліку троє українських спортсменів вибороли срібні медалі, двоє — бронзові. При цьому призові місця наші спортсмени посіли в п’яти різних класах ракет.


Крім офіційних змагань, у рамках чемпіонату відбулися перегони коптерів Copters Race, унікальні виставки роботів та інших технологічних розробок компанії Noosphere Engіneerіng School.


Із перемогою українських ракетомоделістів привітав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. «Космічна перемога! Наша команда виграла чемпіонат світу з ракетомодельного спорту. На другому місці — болгари, потім США. Це справді круте інтелектуальне досягнення!» — написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Львівська область.

 


На знімку: учасники команди України готують до запуску модель ракети під час чемпіонату.


Фото Володимира ТАРАСОВА (Укрінформ).