На Полтавщині, у Кременчуці, на території кварталу № 278 в один день урочисто відкрили школу-дитсадок і амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

 

При цьому найбільш очікуваною стала поява у віддаленому мікрорайоні згаданого навчально-виховного комплексу. Адже будували його (зі значними перервами на пошуки коштів) вісім років! За цей час витратили 34 мільйони гривень.

 

У новобудові за парти сіли 27 першокласників. А дитсадівських груп тут сформували аж одинадцять! Тож по-справжньому сучасний комплекс, у приміщенні якого є навіть басейн із підігрівом, щодня відвідуватимуть маже двісті дітей. Їхнім батькам тепер не треба возити свою малечу в дитсадки інших мікрорайонів наддніпрянського міста.

 

Власне, не менш потрібною мешканцям околиці Кременчука стала й відкрита того дня амбулаторія загальної практики сімейної медицини. На капітальний ремонт і облаштування приміщення для неї витратили 1 мільйон 340 тисяч гривень. У новому медзакладі, що обслуговуватиме шість тисяч мешканців індустріальної столиці Полтавщини, працюватимуть двоє сімейних лікарів і чотири медсестри. Вони не лише консультуватимуть, ставитимуть діагнози та виконуватимуть фахові маніпуляції. В амбулаторії можна зробити кардіограму, здати аналізи, тут діятиме денний стаціонар.

 

В урочистостях з нагоди відкриття згаданих соціальних об'єктів узяв участь народний депутат України від Кременчука Юрій ШАПОВАЛОВ.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України