У місті Рубіжному відкрився Луганський державний медичний університет. Для Луганщини, яка стала територією бойових дій, це важлива подія. Університет було створено в Луганську ще у 1956 році, але через відомі події на Донбасі вуз був вимушений евакуюватись і пережив немало труднощів, щоб відновити своє існування. Тепер навчальний заклад нарешті має чотирьохповерхову будівлю з обладнаними аудиторіями.

 

Відновлення роботи університету стало можливим завдяки тісній співпраці керівництва області, міського голови Рубіжного та професорсько-викладацького складу вишу. Завдяки зусиллям викладачів під керівництвом ректора професора Ігоря ІОФФЕ заклад відновив повноцінну роботу і готує понад тисячу студентів-медиків.

 

Голова Луганської ОДА Юрій ГАРБУЗ вручив колективу університету Почесну грамоту Кабінету Міністрів України за вагомий внесок у підготовку медичних кадрів і високий професіоналізм. Під час спілкування з професорсько-викладацьким складом очільник області актуалізував питання реформування медичної галузі. "Сьогодні ми особливо потребуємо якісних змін у медицині, висококваліфікованих кадрів, нових підходів. Тому я покладаюся на ваш досвід, колосальний інтелектуальний потенціал, ентузіазм та громадянську позицію у справі реформування медичної галузі області", -- заявив Юрій Гарбуз.

 

Контингент студенів, інтернів та курсантів продовжує збільшуватися. У 2016 році на навчання було прийнято понад триста осіб.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України