На Рівненщині військові інженери центру дорожнього забезпечення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України продовжують відпрацьовувати досвід наведення мостів через водні перешкоди.

Цього разу робили вони це у селі Іванчиці Зарічненського району -- на ділянці річки Стир, де рівень води постійно змінюється. Залізний міст, який тут був, встановлено неправильно: понтони не мали жорсткої основи, що змушувало місцевих мешканців впродовж двох десятків років до обмеженої експлуатації та щорічного ремонту металевої конструкції. А тому було вирішено залишки старого мосту демонтувати та навести новий.

 

Як зазначив командир інженерного підрозділу ЗСУ майор Олексій ДЕМ'ЯНЧУК, побудова 45-метрового дерев'яного мосту, який зможе витримати до 60 тонн, триватиме приблизно тиждень. Розрахунок містобудівельної установки УСМ-2, який наполовину укомплектований контрактниками, підвищить свій професійний рівень ще на одну сходинку. Ті, хто мають досвід наведення різних типів мостів під час виконання завдань АТО та в тилу, передаватимуть його молодим бійцям.

 

До речі, місцеве населення підтримує військових мостобудівників, навідується до них не лише з цікавості, а й щоб з вдячності пригостити чимось смачненьким.

 

Тільки за цей рік в інтересах місцевих громад Рівненщини військові будують уже третій міст.

 

Віктор ШУБЕЦ,

офіцер прес-служби
Міністерства оборони України
в Рівненській області.

Фото автора.

 

Голос України