Наявність високого рівня «поганого холестерину» у зв’язку з особливостями харчування, яке заведено оцінювати як загрозливий здоров’ю чинник, ще не свідчить про те, що людину треба терміново рятувати за допомогою лікарських препаратів. У статті, опублікованій в Brіtіsh Medіcal Journal, стверджується: «Поганий холестерин» здатний служити підтримці життя в організмі. За даними публікації, позитивний аспект впливу «поганого холестерину» було констатовано міжнародною групою дослідників, котрі встановили, що люди з високим рівнем такого холестерину насправді живуть так само довго, як і однолітки з його низьким показником.


Коментуючи результати своєї роботи, вчені повідомили, що «поганий холестерин» здатний захищати людину від неврологічних розладів, пов’язаних із процесом старіння. Це, у свою чергу, дає ефект тривалішого якісного життя.


Автори проекту проаналізували відомості, отримані під час досліджень, у яких взяли участь загалом 68 тисяч людей старше 60 років. Стосовно цієї вікової групи вчені поставили під сумнів гіпотезу, згідно з якою люди з високим рівнем холестерину мають більший ризик смерті від серцево-судинних захворювань і повинні вживати статіни, щоб знизити концентрацію ліпопротеїнів.


Варто нагадати, що харчування вважається найважливішим показником із усіх, що впливають на рівень холестерину в крові. Його зростанню, зокрема, сприяє часте споживання жирної свинини, яловичини й телятини — джерел шкідливих моножирів. Холестерин збільшується від молочних продуктів підвищеної жирності — масла, маргарину й сиру, і від продуктів з кокосовою чи пальмовою олією в їхньому складі.


За повідомленням medіkforum.ru