Темою цьогорічного Дня поля, який відбувся на базі фермерського господарства "Вілія", що у селі Милятин Острозького району на Рівненщині, -- овочівництво. У ньому взяли участь двадцять голів фермерських господарств, що спеціалізуються на вирощуванні овочів та картоплі. Вони ознайомилися з кращими досягненнями органічного землеробства, поспілкувалися між собою та поділилися досвідом.

Фото надано прес-службою
Рівненської ОДА.

 

Багато розпитували про досвід і у господаря -- голови ФГ "Вілія" Миколи МУЛЯРА. Він розповів, що під городиною у них двісті гектарів. Мають тепличний комплекс, де спочатку вирощують розсаду, а згодом -- огірки, розкрив секрети високих врожаїв.

 

-- У "Вілії" застосовують сучасні технології, використовують високоякісний насіннєвий матеріал, засоби захисту рослин. Фермер закупив холодильне обладнання, яке допомагає гарантовано зберігати в овочесховищі городину цілий рік. Важливим є встановлення крапельного зрошення, що дає змогу підживлювати вологою рослини в засушливий період, -- розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія ПЕРЕХОДЬКО.

 

На господарському дворі ФГ "Вілія" демонструвалась виставка овочевих культур, вирощених у фермерських господарствах "Вілія" Острозького, "Влада" Млинівського та "Бескіди" Дубенського районів.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України