У Рубіжному відкрився Луганський державний медичний університет. Заклад було створено в Луганську ще у 1956 році, але через відомі події на Донбасі виш був вимушений евакуюватись і пережив немало труднощів на шляху до відновлення свого існування.

 

Тепер виш нарешті має чотириповерхову будівлю з обладнаними аудиторіями. Завдяки зусиллям викладачів під керівництвом ректора професора Ігоря Іоффе заклад відновив повноцінну роботу і готує понад тисячу студентів-медиків.


Голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз вручив колективу університету Почесну грамоту Кабінету Міністрів України за вагомий внесок у підготовку медичних кадрів і високий професіоналізм. Під час спілкування з професорсько-викладацьким складом очільник області актуалізував питання реформування медичної галузі. «Сьогодні ми особливо потребуємо якісних змін у медицині, висококваліфікованих кадрів, нових підходів. Тому я покладаюся на ваш досвід, колосальний інтелектуальний потенціал, ентузіазм та громадянську позицію у справі реформування медичної галузі області», — заявив Юрій Гарбуз.


Контингент студентів, інтернів та курсантів продовжує збільшуватися. У 2016 році на навчання було прийнято понад триста осіб.


Луганська область.