У Верховній Раді України презентували пілотний проект «Електронна Погоджувальна рада».


Перший заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський зазначив, що цей проект дозволить комп’ютеризувати процес формування порядку денного засідань парламенту. Це дасть можливість швидко організовувати робочий процес і мінімізує вплив людського фактору на прийняття того чи іншого рішення, а також зменшить корупційний вплив на формування порядку денного. До того ж, підкреслив він, зовнішнє втручання в систему є абсолютно неможливим.


За його словами, систему можна використовувати під час проведення засідань комітетів та фракцій, міжнародних зустрічей, різноманітних навчань. Її функціонал постійно розширюватиметься і удосконалюватиметься. Також до системи передбачається доступ журналістів, які висвітлюють діяльність парламенту.


Як повідомив Володимир Слишинський, перші засідання Погоджувальної ради п’ятої сесії Верховної Ради восьмого скликання відбуватимуться водночас в старій і новій формі.


Керівник Управління комп’ютеризованих систем апарату Верховної Ради Олексій Сидоренко звернув увагу на те, що пілотний проект здійснено в рамках рекомендацій Європейського парламенту щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради, затверджених відповідною постановою.


Він також поінформував присутніх, що з кінця вересня цього року запрацює Портал громадського обговорення законопроектів, і висловив сподівання, що всім сподобається робота у новому високотехнологічному середовищі.

 

Заступник керівника апарату Верховної Ради Микола Шевчук, Перший заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський під час презентації.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.