Кабінет Міністрів не пропонує на розгляд парламенту соціальних законопроектів. Про це під час круглого столу на тему «Соціальна рада України» заявила народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Наталія Королевська.


Парламентарій повідомила, що учасники засідання Соціальної ради розробили й направили депутатам, уряду свої рекомендації. Фактично приготували парламенту соціальний порядок денний. Це 40 законопроектів представників усіх парламентських фракцій, спрямованих на реанімацію соціально-економічної сфери.


«Ми визначили напрями, щоб привести країну до соціальної рівноваги. Насамперед потрібно якісно підготувати й прийняти соціально-орієнтований бюджет на 2017 рік, а також підвищити соцстандарти, припинити катастрофічне скорочення реальних доходів людей і неконтрольоване зростання тарифів ЖКГ. Також необхідно кардинально переглянути політику по відновленню постраждалих територій Донбасу, забезпечити якісний захист переселенцям, розпочати поетапну модернізацію пенсійної системи України тощо», -повідомила експерт Інституту соціального захисту громадян Тетяна Бурлай.