Дорогі співвітчизники!


Українська державність, суверенність і незалежність вистраждані багатьма поколіннями, зрошені кров’ю патріотів, сльозами їх матерів.


Однією з вікопомних сторінок історії цієї боротьби є битва на горі Лисоня, де століття тому юні бійці легендарного легіону Українських січових стрільців, поставши незламним заслоном перед переважаючими силами ворога, героїчно загинули, але вкотре довели —українців не здолати, бо свобода пульсує в наших серцях, мріях та думках.


І нині, наче струмки до повноводної ріки, стікаються на вершину стрілецької слави людські потоки, щоб припасти до живильного джерела гордості за свій волелюбний народ. Гора на Тернопільщині — символ мужності, незламності й героїзму стрілецтва, оберіг вільної процвітаючої України — стала видною всьому світу.


Нехай урочистості, присвячені вшануванню пам’яті січових стрільців, ще більше згуртують нас, зміцнять прагнення бути гідними безприкладного подвигу героїв, цінувати і захищати нашу незалежність, боронити мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.


Вірю, що свята любов до рідної країни прокладе переможний шлях до визволення українського Донбасу і українського Криму!


Слава Героям!

Слава Україні!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.