За останню добу (станом на 2.09) російські окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку ворог вів вогонь із станкових протитанкових гранатометів по Троїцькому та Невельському. Захисників Авдіївки обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, із стрілецької зброї противник обстріляв Луганське та Верхньоторецьке. На луганському напрямку встановилось затишшя. На маріупольскому — бойовики застосовували стрілецьку зброю по Мар’їнці та Гранітному. ЗСУ на провокації не відповідають.


Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Два дні у нас спокійно. Принаймні із важкої артилерії не луплять. Так, поодинокі провокації зі стрілецької зброї, гранатометів. Однак впевнений, тиша ненадовго. Оскільки орки підтягнули техніку ближче до передової. За інформацією нашої розвідки провели вони й ротацію. Чекаємо ночі й чистимо зброю. Усі наші хлопці живі й здорові».


РФ збирається створити на окупованих територіях Донбасу третій «армійський корпус» із тисяч військових. Принаймні таку інформацію вчора ЗМІ повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко. «Йдеться про військову ієрархію з чіткими системами командування і контролю. У планах Росії — створити третій «армійський корпус», який складатиметься з професійних російських солдатів», — заявив він.