Народні депутати з фракції «Народний фронт» звернулися до Служби безпеки з проханням розслідувати факти системних інформаційних диверсій і спецоперацій проти України з боку країни-агресора. Про це повідомили самі обранці під стінами СБУ.


За словами народного депутата Андрія Левуса, до СБУ принесено три звернення. Одне з них стосується необхідності відкриття кримінального провадження щодо злочинної антидержавної діяльності громадянки РФ Столярової.


«Необхідно відкрити кримінальне впровадження, яке повинно розслідувати злочинну, антидержавну діяльність громадянки РФ Столярової. Одна річ — це видворення, а друга — розслідувати злочинну діяльність, які були мотиви цієї діяльності та злочинний умисел», — сказав обранець.


Наступне звернення стосується «негайної депортації громадянина РФ Шувалова, який є ляльководом спеціальних інформаційних операцій проти України»,— додав він.


Третє звернення — це вимога розслідувати причетність окремих народних депутатів до антиукраїнської діяльності «Інтера», прізвища яких випливають з переписки Столярової.


Водночас Микола Княжицький зауважив, що діяльність каналу «Інтер» координується з Кремля: «Настав час припинити присутність в умовах агресії московського впливу всередині країни. Маємо зупинити гібридну війну і поставити крапку на тих образах українців, які щодня лунають в інформаційних службах і в розважальних програмах цього каналу та багатьох інших, власність яких є незрозумілою і які продовжують фінансуватися з країни-агресора».


У свою чергу, Антон Геращенко наголосив, що вимагає від СБУ дати правову оцінку діям громадян Росії, які керують інформаційною діяльністю телеканалу.


«Ми вимагаємо від СБУ, щоб вона провела розслідування щодо дій керівництва телеканала «Інтер», який наймає на роботу громадян Росії, які працюють проти інтересів України і роблять маніпулятивні телесюжети, які роблять все, щоб розвалити нашу країну зсередини», — заявив депутат.


За його словами, після того як став відомим зміст переписок Столярової, стало чітко зрозуміло, що керівництво телеканалу «Інтер», їх новинна служба працює не як ЗМІ, а для того щоб розвалювати Україну, знижувати її обороноздатність.


Вл. інф.