На Рівненщині військові інженери центру дорожнього забезпечення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України продовжують відпрацьовувати досвід наведення мостів через водні перешкоди.

 


Цього разу — у селі Іванчиці Зарічненського району на ділянці річки Стир, де рівень води постійно змінюється. Залізний міст, який тут був, місцеві мешканці впродовж двох десятків років щорічно ремонтували. Тому вирішено залишки старого мосту демонтувати та звести новий.


Як зазначив командир інженерного підрозділу ЗСУ майор Олексій Дем’янчук, побудова 45-метрового дерев’яного мосту, який витримає до 60 тонн, триватиме близько тижня. Тільки за цей рік в інтересах місцевих громад Рівненщини військові будують уже третій міст.


Віктор ШУБЕЦ, офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області.


Фото автора.

 

ТИМ ЧАСОМ

 

Роботи з ремонту дороги загального користування Бережани — Нараїв — Брюховичі (сполучення між Львівською та Тернопільською областями) тривають. Як розповів в. о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, на це із місцевого бюджету виділено 7,5 млн. гривень. «За ці кошти проведуть регенерацію та укріплення основи й облаштують два шари асфальту товщиною вісім сантиметрів. Нині тривають роботи на найбільш зруйнованій ділянці протяжністю 2,1 км у селі Болотня. Повністю завершити ремонт плануємо до 15 вересня», — зазначив Роман Кокотайло.


До слова, також заплановано відремонтувати ділянку, що сполучатиме село Болотня з автомобільною дорогою Куровичі — Рогатин.


Христина ГОРОБЕЦЬ.


Львівська область.


       
                          ***


У Сумах переходять на нічне латання дірок на дорогах: такий «формат» дасть змогу уникнути транспортних заторів. Роботи починаються із 20-ї години і тривають до початку інтенсивного автомобільного руху. Водіїв, котрі планують поїздки на нічну пору доби, попереджають про незручності заздалегідь. У списку вулиць, проїжджі частини яких лагодять «по-темному», — Набережна річки Стрілки, Засумська, Іллінська та інші. У міськраді уточнюють, що ремонтні роботи призупинятимуть, коли йтиме дощ.


Володимир ЧЕРНОВ.


Сумська область.