Луганщина тримає першість серед областей України за кількістю бажаючих проходити військову службу за контрактом. В першому кварталі цього року було набрано лише 54% від затвердженої кількості призовників, у другому -- 117%, а в поточному -- за місяць до завершення кампанії -- військовий комісаріат уже стовідсотково виконав завдання з укомплектування громадян для проходження військової служби за контрактом.

 

Як розповів заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату підполковник Олексій СІРОШТАН, набір проводиться за двома напрямами: для тих, хто не має досвіду несення військової служби та військової спеціальності, і для громадян, які демобілізовані з лав Збройних Сил України і мають відповідну військову спеціальність. Для військовослужбовців, які протягом 2014--2016 років проходили службу в ЗСУ, передбачене підписання контракту терміном на шість місяців з правом обирати військову спеціальність та місце проходження служби. Всі інші категорії громадян мають право укласти контракт на три роки або до закінчення особливого періоду.

 

Крім того, Олексій Сіроштан зазначив, що 1 жовтня розпочинається призов на строкову службу до лав Збройних Сил України. В рамках призовної кампанії планується набрати 170 юнаків, які після проходження навчання у підготовчих центрах будуть направлені до військових частин України.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України