Стенд пам’яті Євгена Костюка, наймолодшого вінничанина, який загинув в АТО, відкрито у перший день нового навчального року у його рідній школі № 11 у Вінниці.


Згадати добровольця, бійця штурмової роти ДУК «Правий сектор» Євгена Костюка, у шкільному музеї «Пам’ять» зібралися його рідні, друзі, побратими, вчителі й учні. Дідусь хлопця — полковник у відставці Анатолій Костюк — після того, як розповів про внука, зачитав листи, які той писав із зони АТО. «...Розповім про побратимів. Я вже не можу відділити їх від своєї сім’ї. Вони для мене стали рідними. Такими, як ти, дідусю, як мама...»


На стенді представлено фотографії Євгена Костюка — шкільні і з фронту, камуфляжний одяг, листи, військову атрибутику. Директор шкільного музею «Пам’ять», вчителька історії Тетяна Назарук, звернулася до присутніх із проханням доповнити експозицію новими матеріалами, донести її слова до тих, з ким воював Євген Костюк, щоб вони поділилися спогадами про відважного юнака.


Куточок бійця поруч із матеріалами, що розповідають про ще двох випускників школи — військового кухаря Тараса Сича, який загинув під Дебальцевим, і Валерія Тарнавського, життя якого обірвалося у далекому Афганістані під час служби у Радянській армії.


Євгенові Костюку 28 серпня мало б виповнитися тільки 19! У 2014-му він разом із групою хлопців прийшов у батальйон ОУН. Комбат Микола Коханівський спочатку відмовив безвусим юнакам. Ті не відступали.

Повторювали, що вони не діти, а воїни. На початку нинішнього року Євген перейшов у ДУК «Правий сектор». 2 червня підірвався на розтяжці. Дві доби лікарі Дніпропетровської лікарні імені Мечнікова боролися за життя хлопця. Але поранення в голову виявилося надто тяжким...

Вінницька область.
 

 

На знімку: одна з фотографій Євгена Костюка, представлена на стенді пам’яті наймолодшого вінничанина, загиблого в АТО.


Фото надано автором.