Тернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь», що входить до складу ДК «Укроборонпром», отримало можливість відновити свої потужності та інвестувати у виробництво. Про це повідомив заступник генерального директора концерну Володимир Кострицький.


За сприяння Укроборонпрому та Тернопільської обласної державної адміністрації державне підприємство розробило план санації до початку провадження у справі про банкрутство. Господарський суд Тернопільської області цей план затвердив. До цього така процедура застосовувалася лише для підприємств приватного сектору економіки. Такі заходи дають змогу уникнути порушення провадження у справі про банкрутство «Променя». Підприємство також отримує можливість розблокувати свої рахунки, розрахуватися з боргами та відновити виробничу діяльність. Як розповів «Голосу України» виконувач обов’язків заступника директора підприємства Ігор Карачко, наразі «Промінь» працює над програмою енергозбереження і виготовляє твердопаливні котли для шкіл та інших соціальних об’єктів. Попереду — робота відповідно до профілю. Загалом, як повідомили в Укроборонпромі, підприємство спеціалізується на розробленні та виробництві передавальної апаратури, виготовленні антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення та зв’язку. Нині його продукція затребувана для виробництва систем ППО, а також для авіаційної навігації.
Нагадаємо, що ДК «Укроборонпром» оснащує українську армію новою сучасною технікою, впроваджує стандарти НАТО, кооперується зі світовими лідерами — виробниками озброєнь. За два роки підприємства концерну виготовили для Збройних Сил України та інших структур понад 12 тисяч одиниць зброї та техніки.


Вл. інф.