Шахи. Баку (Азербайджан). 42-га Всесвітня Олімпіада. 5-й тур.
Чоловіки. Україна — Китай. 2.5:1.5. Ельянов — Ван Юе. 0.5:0.5. Пономарьов — Дін Ліжень. 0.5:0.5. Криворучко — 
Юй Яньї. 1:0. Андрій Волокітін — Вей Ї. 0.5:0.5.
Україна, Нідерланди, Індія — по 10 очок; Чехія, США, Грузія — по 9.
Жінки. Україна — Сербія. 3:1. Ганна Музичук — Раппорт. 1:0. Марія Музичук — Челушкіна. 1:0. Ушеніна — Велікич. 0.5:0.5. Гапоненко — Дрлевич. 0.5:0.5.
Україна, РФ — по 10; Румунія, Китай, Азербайджан — по 9.
Пауерліфтинг. Щирк (Польща). Тут відбувся чемпіонат світу серед юніорів і юніорок, юнаків і дівчат. Збірна України зібрала непоганий «врожай» — 16 нагород, чотири з яких золоті.
У змаганнях юніорів (до 105 кг) чемпіоном став Олександр Рубець, у категорії до 83 кг — Олександр Лебедєв. Ще два «золота» — у юнаків. Відзначилися Руслан Рузімурадов (до 66 кг) і Богдан Костов (до 93 кг).
Велоспорт (трек). Простейов (Чехія). Міжнародні змагання пам’яті відомого чеського тренера, багаторазового чемпіона країни Отмара Малешека серед жінок і чоловіків класу Elіte, спортсменів категорії до 23 років, юніорів та юніорок.
Другий рік поспіль найкращий спринтер збірної команди України на треку Андрій Винокуров здобуває перемогу в кейріні. Перегони за очками виграв також член збірної України Роман Гладиш, який виступає у категорії 
U-23.
Пляжний футбол. Єзоло (Італія). Чемпіонат світу-2017. Кваліфікаційний турнір. Європа. Україна — Чехія. 9:0.
Отже, наша команда, котра нещодавно виграла Євролігу, впевнено вийшла до наступного раунд відбору. Розгромна перемога над збірною Чехії дала змогу команді України (тренер Євген Варениця) посісти перше місце у групі F.
На другому груповому етапі українці зіграють у квартеті 3, де їхніми суперниками будуть збірні Польщі, Молдови та РФ.
Футбол. Комітет арбітрів ФФУ назвав ім’я рефері, який обслужить поєдинок 8-го туру чемпіонату УПЛ між «Шахтарем» (Донецьк) і «Динамо» (Київ). На матчі працюватиме харків’янин Анатолій Абдула.
Допомагатимуть рефері Сергій Беккер (Харків) і Володимир Володин (Херсон). Юрія Вакса (Хмельницький) призначено четвертим рефері.
Як відомо, матч «Шахтар» — «Динамо» відбудеться в Харкові на стадіоні «Металіст» 9 вересня.
Бокс. Британський телеканал Boxnatіon і промоутер Френк Воррен офіційно підтвердили заяву команди Тайсона Ф’юрі (25-0-0, 18 КО) про те, що його реванш (на кону стоятимуть пояси чемпіона світу за версіями WBO, WBA, ІBO) у суперважкій вазі з екс-чемпіоном Володимиром Кличком (64-4, 53 КО) відбудеться 29 жовтня в Манчестері (Велика Британія).
Як повідомив тренер і дядько британця Пітер Ф’юрі, після проблем, пов’язаних із контрактом бою, сторонам вдалося досягти домовленості.