Футбол. Євро-2017 (U-21). Кваліфікаційний раунд. Група 3.


Франція — Ісландія. 2:0. Македонія — Північна Ірландія. 2:0.


Україна — Шотландія. 4:0. Голи: Близниченко, 26, Бесєдін, 69, 77, Борячук, 90+2 (п).


Україна: Підківка, Кірюханцев, Качараба, Лук’янчук, Данченко, Вакулко, Вачіберадзе (Мишньов, 46), Циганков, Гуцуляк (Швед, 69, Борячук, 82), Близниченко, Бесєдін. Тренер — Олександр Головко.


Шотландія: Келлі, Челмерс, Гаям, Суттар, Макгі (Сторі, 78), Ніколсон (Каммінгс, 65), Гендерсон, Кадден, Кінг, Голд (О’Хара, 83), Макберні. Тренер — Річард Сбраджія.


Вилучено Суттара, 90+1 (фол останньої надії).


Рефері — Едін Якупович (Боснія і Герцеговина).


Київ. «Оболонь-Арена». 2 500 глядачів. 24 градуси.


Наша команда заслуговує на похвалу, бо переконливо здолала досить сильного суперника. У першому таймі гості були навіть активніші. А мінімальна перевага українців зовсім не давала гарантії на підсумковий успіх.

Адже шотландці здаватися не збиралися. І лише другий гол господарів дещо знизив напруження.


Після цього українські футболісти, як то кажуть, упіймали кураж і довели справу до солідної переваги.


***


Не варто казати про те, в якому настрої прийшов на прес-конференцію Олександр Головко.


— Вдячний хлопцям за те, що вони з надлишком виконали наші вимоги, — сказав він. — Якщо відверто, я не очікував, що буде такий рахунок. Готувався до жорсткої й важкої гри. У першому таймі вона такою й була. А вже після перерви ми зіграли дуже грамотно. Спрацювали заміни. Щодо Близниченка були питання і на зборах, і на тренуваннях. Але так сталося, що він сьогодні забив дуже важливий гол.


— Можна казати, що команда виконала установку?


— Я задоволений результатом, але грою не зовсім. Нам дуже важко давався позиційний футбол після виснажливого матчу з Францією. У нас дуже енергоємний футбол. Якби замість Шотландії була сильніша команда, у нас були б проблеми. А сьогодні хлопці віддали всі сили.


— Що скажете про суперника?


— Це дуже добротна команда, відмінно навчена. За два дні ми переглянули два матчі шотландців. Вони розіграли одну комбінацію — то була справжня «Барселона». 25 дотиків із виведенням гравця у вільну зону, який на швидкості прийняв м’яч і ефектно забив. Але наші футболісти були готові до зустрічі з таким опонентом. Хоча мало хто з наших працює в такому режимі з повним викладенням. Мозок не готовий. Треба себе примушувати.

Але нам це вдалося, бо всі гравці приїхали до збірної в потрібному тонусі.


— То який поєдинок вам сподобався більше: з Францією чи Шотландією?


— Якість гри в обох випадках, як на мене, була... поганою. Конкретно з Францією ми мали колосальну мотивацію. Всі вичавили з себе максимум. Але у нас було багато браку. 60—70 відсотків програної боротьби, третя або четверта передача — чужому футболістові. Це, на жаль, нікуди не годилося. Але ми показали справжній футбол. Такий, у який ми можемо грати. Проти французів ми діяли на руйнування, грали в антифутбол. Але ми робили це грамотно, адже вели боротьбу з однією з найкращих команд серед молоді. Сьогодні нарешті забив Бесєдін. Він — нападник, і вражати ворота йому треба частіше. Але якщо ми виграли, то і я задоволений. Однак, повторюю, питання щодо гри залишаються.


Добре, що в нас є друга команда U-20. 3—4 виконавці з неї увіллються до нас восени — це точно. На наступний відбір ми будемо озброєні значно краще...

 

Нарешті налагодив «приціл» київський динамівець Артем Бесєдін і забив два м’ячі.

 

Воротар львівських «Карпат» Роман Підківка у двох останніх матчах за молодіжку не пропускав.


Фото Євгена КРАВСА, спеціально для «Голосу України».