У США ухвалили рішення про розширення списку російських компаній, які підпадають під санкції через роль Москви у дестабілізації ситуації в Україні. Повідомлення про це опубліковане на сайті урядового видання Federal Regіster.


Більшість компаній із переліку потрапили під санкції Вашингтона на початку вересня. Але цей список санкцій поповнили ще 11 юридичних осіб, зареєстрованих у Криму, Гонконгу та Індії. Йдеться про компанії-виробники електроніки, яку можливо використовувати для потреб військової промисловості. Це компанії групи «Ангстрем», «Радиоэкспорт», «Пермская научно-производственная приборостроительная компания», науково-виробниче об’єднання «Гранат», «Микран», «Микрон» і «Технополе».


Крім того, вчора Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС продовжив ще на півроку дію санкцій (чинність яких спливає 15 вересня) проти представників Росії, України та Криму, причетних до посягання на територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, повідомляє «Європейська правда».


Список осіб, оголошених персонами нон-ґрата, на активи яких на території ЄС накладено арешт, складається із 149 прізвищ, зокрема російських посадовців, учасників угруповань на Донбасі, які Україна визнала терористичними, а також кримських представників російського режиму, котрі причетні до посягання на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Водночас обмеження накладено й на 37 російських компаній, активи яких заморожено.