У середу вранці при підльоті до аеропорту «Петровец» розбився невеликий приватний пасажирський літак «Pіper PA-34-200Т Seneca», на борту якого перебували шестеро пасажирів. Македонський телеканал «Телма» повідомив, що через погані метеоумови літак впав біля села Кожле, за 30 кілометрів на схід від Скоп’є.
Серед загиблих п’ятеро чоловіків і одна жінка, четверо з них громадяни Італії, двоє — косовські бізнесмени. Всі вони летіли з італійського міста Тревізо до столиці Косово Приштини на відкриття авіаклубу. Керував літаком Франческо Монтаньор, який є головою авіаклубу в Тревізо, поруч із ним був і його заступник Даріо Бастасін. Усі жертви авіакатастрофи ідентифіковано.
Македонські ЗМІ зазначають, що літаки «Pіper PA-34-200Т Seneca» нині дуже популярні серед бізнесменів. Вони розвивають швидкість до 320 кілометрів на годину, можуть літати на відстань в 1450 кілометрів на висоті 7 630 метрів і перевозити 792 кілограмів вантажу.
До Приштини з Італії летіли три такі літаки, один з яких упав поблизу Скоп’є. Їх пасажирів було запрошено косовськими бізнесменами на відкриття авіаклубу. Очевидно, тепер цю подію перенесуть.