На Донбасі за останню добу (станом на 07.09) бойовики продовжують провокувати наших військових. За даними прес-центру АТО, на луганському напрямку сталися три ворожі обстріли — у Попасній та Новозванівці.

Противник застосовував лише стрілецьку зброю. На донецькому — бойові дії точилися лише в Авдіївці. НЗФ здійснили три обстріли в темний час доби. Кожен із них тривав від 20 до 30 хвилин. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

 

Неспокійно й на маріупольському напрямку. Окупанти застосовували бронетехніку і організували чотири мінометні обстріли, випустивши по позиціях сил АТО понад 60 мін. Противник також порушив режим тиші в Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці фронту Водяне—Талаківка.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Ситуація стабільна. Вночі «орки» обстріляли наші позиції зі стрілецької зброї та гранатометів. У такий спосіб вони намагаються спровокувати вогонь у відповідь, а потім звинуватити у зриві режиму тиші. Однак ми не відповідаємо. Вони активно будують інженерні споруди. Ми теж окопуємося, адже тиша ненадовго. Вночі вони регулярно засилають диверсійні групи.

Ті останній тиждень у бій з нами не вступають, ведуть розвідку. Усі хлопці живі й готові боронити свою землю».